КСЦ/Полица

Т.А.Ј.Н.А. откриена

S.E.C.R.E.T. revealed
Автор
Л. Мари Аделин

Големиот Гетсби

The Great Gatsby
Автор
Френсис Скот Фицџералд

Ние децата од железничката станица ЗОО : приказната за Кристијане Ф.

Wir kinder vom bahnhof ZOO
Автор
Кај Херман Хорст Рик

Клетници 2

Les Miserables II
Автор
Виктор Иго

Клетници 1

Les Miserables I
Автор
Виктор Иго

Книгите кои го проголтаа татко ми

Os livros que devoraram o meu pai : a estranha e mágica história de Vivaldo Bonfim
Автор
Афонсо Круж

Најдобрата работа што никогаш не ја доживеав

The best thing that never happened to me
Автор
Лора Тејт и Џими Рајс

Роб

The slave
Автор
Исак Башевис Сингер

Турнејата на готвачот : потрага по совршеното јадење

A Cook's tour: in search of the perfect meal
Автор
Ентони Бордејн