ПОЛИЦА

Човекот во високиот замок

Man in the high castle
Автор
Филип К. Дик

Сонуваат ли андроидите електрични овци?

Do androids dream of electric sheep?
Автор
Филип К. Дик

Џорџ и големиот прскот

George the big bang
Автор
Луси и Стивен Хокинг ; илустрации Гари Парсонс

Малечката Нини

Die kleine Nini
Автор
Софи Шерер

Астрономија

Астрономија
Автор
Никола Божиќ

УЛИС

Ulysses
Автор
Џејмс Џојс

Обновен свет : Метерних, Каслреј и проблемите со мирот 1812-1822 г.

A world restored : Metternich, Castlereagh and the problems of peace, 1812-22
Автор
Хенри Кисинџер

Кандид ; Задиг

Candide ou l'optimisme; Zadig ou la destinée
Автор
Волтер

Варварска свадба

Les noces barbares
Автор
Јан Кефелек

Спилата на Таниос

Le rocher de Tanios
Автор
Амин Маалуф