Биографија

Автобиографијата на Мартин Лутер Кинг Помладиот

Автор
Уредено од Клејборн Карсон

Највисока чест

Автор
Кондолиза Рајс

Како деца

Pareils à des enfants
Автор
Марк Бернар

Јас, Тајкунот

Ja, Tajkun
Автор
Мирослав Мишковиќ

Крајот на Еди

En finir avec Eddy Bellegueule / Édouard Louis
Автор
Едуар Луј

Американски бунтовник

American rebel : the life of Clint Eastwood
Автор
Марк Елиот

Допир од далечина

Touching from a distance
Автор
Дебора Кертис

Во Белата куќа том 1,2,3

White house years
Автор
Хенри Кисинџер

Зборови

JEAN-PAUL SARTRE - LES MOTS
Автор
Жан Пол Сартр