Конгресен сервисен центар-Полица

Калифорнија Блуз

California Blues
Автор
Милан Оклопџиќ

Урнебесна Хемија

Urnebesna Hemija
Автор
Драгана Петровиќ-Косановиќ и Андреја Лесковац

Корени од небото

Les Racines du ciel
Автор
Ромен Гари

Концептуални револуции на уметноста во ХХ век

Автор
Дејвид В. галенсон

Автобиографијата на Мартин Лутер Кинг Помладиот

Автор
Уредено од Клејборн Карсон

Највисока чест

Автор
Кондолиза Рајс

Историја на насилството

Histoire de la violence
Автор
Едгар Луј

Девијантност и социјална контрола во спортот

Автор
Мајкл Еткинсон и Кевин Јанг

Ботаника

Автор
Соња Дулетиќ-Лаушевиќ и Душица Јаношевиќ

Земно и небесно лозје

Автор
Ефтим Клетников