КСЦ/Полица

Чудото

The wonder
Автор
Ема Донахју

Желбата да се биде како сите други

Il desiderio di essere come tutti
Автор
Франческо Пиколо

Т.А.Ј.Н.А. откриена

S.E.C.R.E.T. revealed
Автор
Л. Мари Аделин

Големиот Гетсби

The Great Gatsby
Автор
Френсис Скот Фицџералд

Ние децата од железничката станица ЗОО : приказната за Кристијане Ф.

Wir kinder vom bahnhof ZOO
Автор
Кај Херман Хорст Рик

Клетници 2

Les Miserables II
Автор
Виктор Иго

Клетници 1

Les Miserables I
Автор
Виктор Иго

Урнебесна физика

Urnebesna fizika
Автор
Светислав Пауновиќ
1

Книгите кои го проголтаа татко ми

Os livros que devoraram o meu pai : a estranha e mágica história de Vivaldo Bonfim
Автор
Афонсо Круж

Најдобрата работа што никогаш не ја доживеав

The best thing that never happened to me
Автор
Лора Тејт и Џими Рајс