2 Награди за ПОЛИЦА на саемот на книга 2019

14.05.2019
На 31. Саем на книгата 2019, „Полица“ се закити со две значајни признанија. Македонската асоцијација на издавачи го прогласи штандот на „Полица“ за најоригинален, а за кампањата „Читај на екс“, која се одвиваше при крајот на 2018 година, „Полица“ го доби признанието најголем промотор на читачката култура меѓу два саема.