Уметност

Концептуални револуции на уметноста во ХХ век

Автор
Дејвид В. галенсон

Уметноста во теоријата 1900-1990

Art in Theory
Автор
Чарлс Харисон и Пол Вуд

Музика и муабети : колекција на музички интервјуа

Музика и муабети : колекција на музички интервјуа
Автор
Ненад Георгиевски