Големиот Гетсби

The Great Gatsby

Издавач: КСЦ/Полица
Број на страници:
Година на издание:

250МКД

/Големиот Гетсби е меѓу најславните романи за падот на „американскиот сон“ и моралната декаденција на монденското општество.
Овој роман ја прикажува „добата на разочарувањето“, или според Фицџералд „ерата на џезот“.