Копнеж под брестовите;Долгодневно патување во ноќта

EUGENE O'NEILL - DESIRE UNDER THE ELMS; THE LONG VOYAGE HOME

Издавач: КСЦ
Жанр: драма
Број на страници:
Година на издание:

315МКД

Во „ Копнежот под брестовите“ (1924) и во „Црнината и прилега на Електра“ (1931) ја истражува  темата на инцестот, децоубиството и одмаздата на судбината, што ги користел одново и одново, за да ги искаже длабоките лични конфликти што настанувале заради неговите изместени односи со родителите  и со брат  му  Џејмс.