Кралот Арктик и Северот

Кралот Арктик и Северот

Издавач: ПОЛИЦА
Број на страници:
Година на издание:

147,00МКД

Еднаш во дамнина, на најсеверното место на земјата, постоеше едно преубаво кралство. Беше рај на земјата. Во него трипати се жнееше жетва, се раѓаше најубавото грозје, а во визбите се правеше највкусното вино. Полињата изобилуваа со плодови, кајсии, дуњи, лубеници, сѐ што може да се посака: низ ридовите течеа бистри и брзи полни со риби, ракчиња, а во шумите елени, срни, лисици, животни го красеа овој прекрасен рај. 

Со кралството владееше кралот Арктик...