Ботаника

Автор: Соња Дулетиќ-Лаушевиќ и Душица Јаношевиќ

Издавач: ПОЛИЦА
Број на страници:
Година на издание:

250,00МКД

Безбедно плаќање
Сигурна испорака

Дознај:

 • што е ботаника
 • кои биле прочуените ботаничари
 • кои се основните делови на растенијата
 • како растенијата ги добиваат своите имиња
 • што е убаво, а што е тешко во ботаниката
 • како се станува ботаничар

Пробај:

 • да направиш хербариум
 • да го следиш движењето на водата низ растението
 • да го одгледаш растението од неговото семе
 • да испиташ што чувствува растението
 • научно да го опишеш растението
 • да користиш клуч за растенијата