Археологија

Археологија

Автор: Весна Бикиќ

Издавач: ПОЛИЦА
Број на страници: 30
Година на издание: 2018

250,00МКД

Безбедно плаќање
Сигурна испорака

ДОЗНАЈ:

 • што е археологија
 • кои биле големите археолози
 • кои се најзначајните археолошки откритија
 • какво школо ти е потребно за да станеш археолог
 • што спаѓа во археолошки алати
 • што е убаво, а што е тешко во археологијата

 

ПРОБАЈ:

 • да ја утврдиш староста на предметите во твојот дом
 • да извршиш ископување во дворот
 • да ги составиш деловите на скршената чинија
 • да ги опишеш предметите што си ги открил
 • да нацрташ слика од откопаниот предмет
 • да направиш дневник на истражувања