Беовулф

BEOWULF

Автор: Аноним

Издавач:
Број на страници:
Година на издание:

248,00МКД

Безбедно плаќање
Сигурна испорака

Интересно е дека има педесетгодишен јаз меѓу нив, а тоа е времето на кралствувањето на Беовулф со неговиот народ, Геатите, кога Беовулф бил добар и правичен крал кој умешно и мудро го раководел кралството. Централно место во структурата заземаат трите големи борби на Беовулф: првата со чудовиштето Грендел, втората со неговата чудовишна мајка, потомка на библискиот убиец Каин и третата со змејот во која Беовулф го губи животот.