Габите во Македонија

Габите во Македонија

Автор: Санде Стојчевски

Издавач: ПОЛИЦА
Број на страници:
Година на издание:

599,00МКД

Безбедно плаќање
Сигурна испорака

Стојчевски постојано укажува на претпазливоста, на опрезот, на опасноста. И на стравот. Во неразделно единство живеат страста и опасноста, убавината и смртта, мигот и вечноста, светлината и мракот. Една реалност што добива метафички набој со кој авторот, при сиот занес и заборав, смета, мисли, внимава и ја пренесува на нас, вели во рецензијата на книгата академик Матеја Матевски.