Има и такви денови

Има и такви денови

Автор: Моника Стојановска

Издавач: ПОЛИЦА
Жанр: Поезија
Број на страници: 59
Година на издание: 2022

150,00МКД

Безбедно плаќање
Сигурна испорака

Поезијата на Моника Стојановска изникнува од најдлабоките понори на човечкото, каде што, соголувајќи се, ги расплеткува читливо сите комплексности на чистата емоција, ставајќи ни мапа во раката и компас на срцето.

Читајќи го нејзиниот поетски ракопис чувствуваме како во воздухот лебди тивка носталгија проследена со мирно прифаќање и помирување со нашата кревкост и ранливост, користејќи ги токму нив како наше најсилно оружје против грубостите на светот и животот.

 

 Петар Андоновски