Недрамски дела

Недрамски дела

Автор: Вилијам Шекспир

Издавач: ПОЛИЦА
Жанр: Поезија
Број на страници: 100
Година на издание: 2017

300,00МКД

Безбедно плаќање
Сигурна испорака

„Но таа што никогаш не ги разбрала таквите очи,

и не ги сфатила пораките од погледите блудни,

и никогаш не ги прочитала зборовите сочни

напишани на маргините од таквите книги скудни

не навлегла во непознатото и во замки, јадици судни,

не можела таа погледот негов да го сфати,

туку се џарела во окото што светлината ја мати.“

                                            „Силувањето на Лукреција“ Вилијам Шекспир

Ова издание, во превод на професорот Драги Михајловски, ги вклучува сите недрамски дела на Вилијам Шекспир.

 СИЛУВАЊЕТО НА ЛУКРЕЦИЈА

 ВЕНЕРА И АДОН

 ЗАЉУБЕНИОТ ОДОЧЕСНИК

 ФЕНИКСОТ И ГРЛИЦАТА

 ЕПИТАФ