Роман

Калифорнија Блуз

California Blues
Автор
Милан Оклопџиќ

Корени од небото

Les Racines du ciel
Автор
Ромен Гари

Историја на насилството

Histoire de la violence
Автор
Едгар Луј

Волците

Автор
Ги Мазлин

Избраниот член

The Elected Member
Автор
Бернис Рубенс

Како деца

Pareils à des enfants
Автор
Марк Бернар

Моби Дик или китот

Moby-Dick, or The Whale
Автор
Херман Мелвил

Како завршува светот

Автор
Марија Ксилури

Џорџ и космичкиот лов на богатство

George and the Cosmic Treasure Hunt
Автор
Луси и Стивен Хокинг ; илустрации Гари Парсон

Малечката Нини

Die kleine Nini
Автор
Софи Шерер