Роман

Големиот Гетсби

The Great Gatsby
Автор
Френсис Скот Фицџералд

Роб

The slave
Автор
Исак Башевис Сингер

Атала ; Рене

Atala; Rene
Автор
Франсоа-Рене де Шатобријан

Отрантскиот замок

The castle of Otranto
Автор
Хорас Волпол