Каталог на книги

НАСЛОВ АВТОР Жанр Цена
Вчерашниот свет
Штефан Цвајг
Биографија 353,00МКД
Габите во Македонија
Санде Стојчевски
599,00МКД
Гилгамеш
Непознат
Класици 250,00МКД
Големиот Гетсби
Френсис Скот Фицџералд
Роман 250,00МКД
Горски цар
Мишел Турние
Роман 315,00МКД
Госпоѓа Бовари
Гистав Флобер
315,00МКД
Дали на Америка и треба надворешна политика? : кон дипломатијата на XXI век
Хенри Кисинџер
500,00МКД
Дејвид Коперфилд 1
Чарлс Дикенс
Роман 248,00МКД
Дејвид Коперфилд 2
Чарлс Дикенс
Роман 248,00МКД
Девијантност и социјална контрола во спортот
Мајкл Еткинсон и Кевин Јанг
Психологија, филозофија и право 500,00МКД
Децата од Бучно Село
Астрид Линдгрен
300,00МКД
Дивергенти
Вероника Рот
450,00МКД
Добриот војник
Форд Медокс Форд
Роман 315,00МКД
Добриот терорист
Дорис Лесинг
Роман 315,00МКД
Домашниот Учител
Михаел Хагнер
Историски роман, Крими/Трилер/Мистерија 350,00МКД
Допир од далечина
Дебора Кертис
Биографија 450,00МКД
Дракула
Брам Стокер
Роман 353,00МКД
Драми (избор)
Артур Милер
современа драма 315,00МКД
Драми : (избор)
Тенеси Вилијамс
современа драма 353,00МКД
Европејци
Хенри Џејмс
Роман 315,00МКД
Емилија Галоти
Готхолд Ефраим Лесинг
драма 248,00МКД
Енеида
Публиј Вергилиј Марон
315,00МКД
Есеи : (избор)
Владимир Набоков
353,00МКД
Есеи (избор)
Хорхе Луис Борхес
353,00МКД
Желбата да се биде како сите други
Франческо Пиколо
250,00МКД
Женидбата на Фигаро
Пјер Бомарше
248,00МКД
Жерминал
Емил Зола
Роман 353,00МКД
Загубениот рај
Џон Милтон
315,00МКД
Записите на Малте Лауридс Бриге
Рајнер Марија Рилке
Роман 315,00МКД
Зборови
Жан Пол Сартр
Биографија, филозофија и право 300,00МКД
Земно и небесно лозје
Ефтим Клетников
поезија, Монографија 500,00МКД
Игра со очи : животната приказна 1931-1937 година
Елијас Канети
350,00МКД
Избраниот член
Бернис Рубенс
Роман 300,00МКД
Исполин
Жак Шесе
350,00МКД
Испрекината потрага; Противотрови
Ежен Јонеско
315,00МКД
Историја на моите несреќи
Пјер Абелар
Роман 248,00МКД
Историја на насилството
Едгар Луј
Роман 450,00МКД
Како да бидеш парижанка, каде и да си : љубов, стил и лоши навики
Ан Берест Одри Диван Каролин де Мегре Софи Мас
700,00МКД
Како да снимиш филм
Радивоје Андриќ
Сликовница 250,00МКД
Како деца
Марк Бернар
Биографија, Роман 350,00МКД