Каталог на книги

НАСЛОВ АВТОР Жанр Цена
Обновен свет : Метерних, Каслреј и проблемите со мирот 1812-1822 г.
Хенри Кисинџер
500,00МКД
Нуклеарното оружје и надворешната политика
Хенри Кисинџер
500,00МКД
Ние децата од железничката станица ЗОО : приказната за Кристијане Ф.
Кај Херман Хорст Рик
450,00МКД
Непријателска сила
Жан-Антоан Нау
350,00МКД
Недрамски дела
Вилијам Шекспир
300,00МКД
Најдобрата работа што никогаш не ја доживеав
Лора Тејт и Џими Рајс
Љубовен роман 450,00МКД
Највисока чест
Кондолиза Рајс
Биографија 600,00МКД
Музика и муабети : колекција на музички интервјуа
Ненад Георгиевски
Уметност 500,00МКД
Моби Дик или китот
Херман Мелвил
Класици, Роман 600,00МКД
Медеја
Криста Волф
350,00МКД
Марсовски хроники
Реј Бредбери
Научна фантастика 350,00МКД
Мандарините том 1 и 2
Симон Де Бовоар
600,00МКД
Малечката Нини
Софи Шерер
Роман 250,00МКД
Куклата на Кокошка
Афонсо Круж
400,00МКД
Кралот Арктик и Северот
Зоран Тодоровски - Тоде
Бајка 147,00МКД
Крајот на Еди
Едуар Луј
Биографија 400,00МКД
Корени од небото
Ромен Гари
Роман 350,00МКД
Концептуални револуции на уметноста во ХХ век
Дејвид В. галенсон
Уметност 500,00МКД
Книгите кои го проголтаа татко ми
Афонсо Круж
250,00МКД
Клетници 2
Виктор Иго
Историски роман, Класици 500,00МКД
Клетници 1
Виктор Иго
Класици 500,00МКД
Кандид ; Задиг
Волтер
300,00МКД
Калифорнија Блуз
Милан Оклопџиќ
Роман 400,00МКД
Како избравме американски претседател
Александар Кукулев
350,00МКД
Како завршува светот
Марија Ксилури
Роман 300,00МКД
Како деца
Марк Бернар
Биографија, Роман 350,00МКД
Како да снимиш филм
Радивоје Андриќ
Сликовница 250,00МКД
Како да бидеш парижанка, каде и да си : љубов, стил и лоши навики
Ан Берест Одри Диван Каролин де Мегре Софи Мас
700,00МКД
Историја на насилството
Едгар Луј
Роман 450,00МКД
Исполин
Жак Шесе
350,00МКД
Избраниот член
Бернис Рубенс
Роман 300,00МКД
Игра со очи : животната приказна 1931-1937 година
Елијас Канети
350,00МКД
Земно и небесно лозје
Ефтим Клетников
поезија, Монографија 500,00МКД
Зборови
Жан Пол Сартр
Биографија, филозофија и право 300,00МКД
Желбата да се биде како сите други
Франческо Пиколо
250,00МКД
Допир од далечина
Дебора Кертис
Биографија 450,00МКД
Домашниот Учител
Михаел Хагнер
Историски роман, Крими/Трилер/Мистерија 350,00МКД
Дивергенти
Вероника Рот
450,00МКД
Децата од Бучно Село
Астрид Линдгрен
300,00МКД
Девијантност и социјална контрола во спортот
Мајкл Еткинсон и Кевин Јанг
Психологија, филозофија и право 500,00МКД