Каталог на книги

НАСЛОВ АВТОР Жанр Цена
Како завршува светот
Марија Ксилури
Роман 300,00МКД
Кандид ; Задиг
Волтер
300,00МКД
Клетници 1
Виктор Иго
Класици 450,00МКД
Клетници 2
Виктор Иго
Историски роман, Класици 450,00МКД
Книгите кои го проголтаа татко ми
Афонсо Круж
250,00МКД
Кокоро
Нацуме Сосеки
Роман 248,00МКД
Концептуални револуции на уметноста во ХХ век
Дејвид В. галенсон
Уметност 500,00МКД
Копнеж под брестовите;Долгодневно патување во ноќта
Јуџин О`Нил
драма 315,00МКД
Корени од небото
Ромен Гари
Роман 350,00МКД
Крајот на Еди
Едуар Луј
Биографија 400,00МКД
Кралот Арктик и Северот
Зоран Тодоровски - Тоде
Бајка 147,00МКД
Кралот Иби
Алфред Жари
драма 248,00МКД
Куклата на Кокошка
Афонсо Круж
400,00МКД
Магбет; Отело; Кралот Лир
Вилијам Шекспир
драма 353,00МКД
Малечката Нини
Софи Шерер
Роман 250,00МКД
Мандарините том 1 и 2
Симон Де Бовоар
600,00МКД
Манон Леско
Опат Прево
Роман 248,00МКД
Марсовски хроники
Реј Бредбери
Научна фантастика 350,00МКД
Медеја
Криста Волф
350,00МКД
Месечари 1
Херман Брох
248,00МКД
Месечари 2
Херман Брох
248,00МКД
Метаморфози
Публиј Овидиј Насон
315,00МКД
Метаморфози или Златното магаре
Апулеј
Роман 248,00МКД
Мојот живот
Марк Шагал
Биографија 315,00МКД
Моби Дик 1
Херман Мелвил
Роман 315,00МКД
Моби Дик 2
Херман Мелвил
Роман 315,00МКД
Моби Дик или китот
Херман Мелвил
Класици, Роман 600,00МКД
Музика и муабети : колекција на музички интервјуа
Ненад Георгиевски
Уметност 500,00МКД
Највисока чест
Кондолиза Рајс
Биографија 600,00МКД
Најдобрата работа што никогаш не ја доживеав
Лора Тејт и Џими Рајс
Љубовен роман 450,00МКД
Невидливиот човек
Ралф Елисон
353,00МКД
Недрамски дела
Вилијам Шекспир
300,00МКД
Непријателска сила
Жан-Антоан Нау
350,00МКД
Ние децата од железничката станица ЗОО : приказната за Кристијане Ф.
Кај Херман Хорст Рик
450,00МКД
Никогаш не оставај ме
Казуо Ишигуро
Роман 315,00МКД
Нуклеарното оружје и надворешната политика
Хенри Кисинџер
500,00МКД
Обновен свет : Метерних, Каслреј и проблемите со мирот 1812-1822 г.
Хенри Кисинџер
500,00МКД
Огномет од суети
Том Волф
Роман 353,00МКД
Ослободениот Прометеј; Одбрана на поезијата
Перси Биш Шели
315,00МКД
Останување
Пол Скот
350,00МКД