Каталог на книги

НАСЛОВ АВТОР Жанр Цена
Недрамски дела
Вилијам Шекспир
300,00МКД
Три дена кај мајка ми
Франсоа Вејерганс
Роман 315,00МКД
Чичко Горио
Оноре Де Балзак
Роман 315,00МКД
Шагинска кожа
Оноре Де Балзак
Класици 350,00МКД
Шагринска кожа
Оноре Де Балзак
Роман 248,00МКД
Јустина или незгодите на доблеста
Маркиз Де Сад
Роман 353,00МКД
Раскази; На дното
Максим Горки
Раскази 248,00МКД
Горски цар
Мишел Турние
Роман 315,00МКД
Американска пасторала
Филип Рот
Роман 353,00МКД
Женидбата на Фигаро
Пјер Бомарше
248,00МКД
Записите на Малте Лауридс Бриге
Рајнер Марија Рилке
Роман 315,00МКД
Огномет од суети
Том Волф
Роман 353,00МКД
Метаморфози
Публиј Овидиј Насон
315,00МКД
Енеида
Публиј Вергилиј Марон
315,00МКД
Габите во Македонија
Санде Стојчевски
599,00МКД
Кралот Арктик и Северот
Зоран Тодоровски - Тоде
Бајка 147,00МКД
Невидливиот човек
Ралф Елисон
353,00МКД
Есеи : (избор)
Владимир Набоков
353,00МКД
Страдањата на младиот Вертер ; Поезија : (избор)
Јохан Волфганг фон Гете
Роман 248,00МКД
Отрантскиот замок
Хорас Волпол
Роман 248,00МКД
Атала ; Рене
Франсоа-Рене де Шатобријан
Роман 248,00МКД
Џорџ и непробојниот код
Луси и Стивен Хокинг
Научна фантастика 600,00МКД
Џорџ и тајниот клуч на Универзумот
Луси и Стивен Хокинг
Научна фантастика 600,00МКД
Бунтовници
Вероника Рот
450,00МКД
Дивергенти
Вероника Рот
450,00МКД
Предани
Вероника Рот
450,00МКД
Среден пол
Џефри Еугенидес
Роман 100,00МКД
Драми : (избор)
Тенеси Вилијамс
современа драма 353,00МКД
Турнејата на готвачот : потрага по совршеното јадење
Ентони Бордејн
450,00МКД
Дракула
Брам Стокер
Роман 353,00МКД
Роб
Исак Башевис Сингер
Роман 315,00МКД
Патот
Кормак Макарти
315,00МКД
Месечари 2
Херман Брох
248,00МКД
Месечари 1
Херман Брох
248,00МКД
Најдобрата работа што никогаш не ја доживеав
Лора Тејт и Џими Рајс
Љубовен роман 450,00МКД
Книгите кои го проголтаа татко ми
Афонсо Круж
250,00МКД
Куклата на Кокошка
Афонсо Круж
400,00МКД
Урнебесна физика
Светислав Пауновиќ
300,00МКД
Ние децата од железничката станица ЗОО : приказната за Кристијане Ф.
Кај Херман Хорст Рик
450,00МКД
Принцезата Бари
Хван Сок-Јон
300,00МКД