Каталог на книги

НАСЛОВ АВТОР Жанр Цена
Островот на Артуро
400,00МКД
Отрантскиот замок
Хорас Волпол
Роман 248,00МКД
Пармскиот картузијански манастир
Стендал
Роман 353,00МКД
Патот
Кормак Макарти
315,00МКД
Патувањата со Чарли
Џон Штајнбек
Биографија 315,00МКД
Писма до Тео
Винсент ван Гог
Биографија 315,00МКД
Писма од мојата воденица
Алфонс Доде
Раскази 248,00МКД
Повикот на земјата
Адриан Бертран
350,00МКД
Подарокот од Хамболт
Сол Белоу
400,00МКД
Поезија
Рабиндранат Тагоре
поезија 248,00МКД
Портрет на уметникот во младоста
Џејмс Џојс
Роман 315,00МКД
Последните наредби
Греам Свифт
350,00МКД
Пофалба на маќеата
Марио Варгас Љоса
350,00МКД
Празникот на Прчот
Марио Врагас Љоса
500,00МКД
Предани
Вероника Рот
450,00МКД
Преобразба
Франц Кафка
Раскази 350,00МКД
Принцезата Бари
Хван Сок-Јон
300,00МКД
Раскази (избор)
Вашингтон Ирвинг ; О`Хенри (Вилијам Сидни Портер)
Раскази 315,00МКД
Раскази; На дното
Максим Горки
Раскази 248,00МКД
Римска Лирика; Арс поетика
поезија 248,00МКД
Роб
Исак Башевис Сингер
Роман 315,00МКД
РОМАН ЗА ТРИСТАН И ИЗОЛДА
Жозеф Бедие
250,00МКД
Роман за Тристан и Изолда
Жозеф Бедие
Љубовен роман 248,00МКД
Ромео и Јулија; Хамлет; Бура
Вилијам Шекспир
драма 353,00МКД
Сара и заборавениот плоштад
Зоран Пеневски
250,00МКД
Света ноќ
Тахар Бен Желун
300,00МКД
Светски поредок
Хенри Кисинџер
500,00МКД
Сеќавање на Вавилон
Дејви Малуф
Роман 248,00МКД
Сентиментално патување низ Франција и Италија
Лоренс Стерн
Роман 248,00МКД
Смртта на Дантон; Леонс и Лена; Војцек
Георг Бихнер
современа драма 315,00МКД
Смртта на еден среќен човек
Џорџо Фонтана
300,00МКД
Сонети
Вилијам Шекспир
сонет 315,00МКД
Сонуваат ли андроидите електрични овци?
Филип К. Дик
Научна фантастика 350,00МКД
Сопствена соба; Три гвинеи
Вирџинија Вулф
315,00МКД
Спилата на Таниос
Амин Маалуф
Историски роман 300,00МКД
Средба
Херман Ленц
250,00МКД
Среден пол
Џефри Еугенидес
Роман 353,00МКД
Столови; Ќелавата пејачка; Носорог
Ежен Јонеско
драма 315,00МКД
Страдањата на младиот Вертер ; Поезија : (избор)
Јохан Волфганг фон Гете
Роман 248,00МКД
СТРАКОВИ ТРЕВА
Волт Витман
поезија 248,00МКД