Каталог на книги

НАСЛОВ АВТОР Жанр Цена
Загубениот рај
Џон Милтон
315,00МКД
Жерминал
Емил Зола
Роман 353,00МКД
Женидбата на Фигаро
Пјер Бомарше
248,00МКД
Желбата да се биде како сите други
Франческо Пиколо
250,00МКД
Есеи (избор)
Хорхе Луис Борхес
353,00МКД
Есеи : (избор)
Владимир Набоков
353,00МКД
Енеида
Публиј Вергилиј Марон
315,00МКД
Емилија Галоти
Готхолд Ефраим Лесинг
драма 248,00МКД
Европејци
Хенри Џејмс
Роман 315,00МКД
Драми : (избор)
Тенеси Вилијамс
современа драма 353,00МКД
Драми (избор)
Артур Милер
современа драма 315,00МКД
Дракула
Брам Стокер
Роман 353,00МКД
Допир од далечина
Дебора Кертис
Биографија 450,00МКД
Домашниот Учител
Михаел Хагнер
Историски роман, Крими/Трилер/Мистерија 350,00МКД
Добриот терорист
Дорис Лесинг
Роман 315,00МКД
Добриот војник
Форд Медокс Форд
Роман 315,00МКД
Дивергенти
Вероника Рот
450,00МКД
Децата од Бучно Село
Астрид Линдгрен
300,00МКД
Девијантност и социјална контрола во спортот
Мајкл Еткинсон и Кевин Јанг
Психологија, филозофија и право 500,00МКД
Дејвид Коперфилд 2
Чарлс Дикенс
Роман 248,00МКД
Дејвид Коперфилд 1
Чарлс Дикенс
Роман 248,00МКД
Дали на Америка и треба надворешна политика? : кон дипломатијата на XXI век
Хенри Кисинџер
500,00МКД
Госпоѓа Бовари
Гистав Флобер
315,00МКД
Горски цар
Мишел Турние
Роман 315,00МКД
Големиот Гетсби
Френсис Скот Фицџералд
Роман 250,00МКД
Гилгамеш
Непознат
Класици 250,00МКД
Габите во Македонија
Санде Стојчевски
599,00МКД
Вчерашниот свет
Штефан Цвајг
Биографија 353,00МКД
Врева и бес
Вилијам Фокнер
Роман 353,00МКД
Волците
Ги Мазлин
Роман 500,00МКД
Воени мемоари том 2
Шарл де Гол
Биографија 353,00МКД
Воени мемоари том 1
Шарл де Гол
Биографија 353,00МКД
Во Белата куќа том 1,2,3
Хенри Кисинџер
Биографија 400,00МКД
Варварска свадба
Јан Кефелек
300,00МКД
Вљубениот Орландо (избор)
Матео Бојардо
поезија 248,00МКД
Ботаника
Соња Дулетиќ-Лаушевиќ и Душица Јаношевиќ
Сликовница 250,00МКД
БОГОРОДИЧНАТА ЦРКВА ВО ПАРИЗ
Виктор Иго
500,00МКД
Богородичната црква во Париз
Виктор Иго
Историски роман 353,00МКД
Бледосин женски ракопис
Франц Верфел
Роман 248,00МКД
Билет во еден правец
Дидие ван Ковелер
300,00МКД