Каталог на книги

НАСЛОВ АВТОР Жанр Цена
Островот на Артуро
400,00МКД
Човековата судбина и други раскази
Раскази 353,00МКД
Римска Лирика; Арс поетика
поезија 248,00МКД
Смртта на Дантон; Леонс и Лена; Војцек
Георг Бихнер
современа драма 315,00МКД
Столови; Ќелавата пејачка; Носорог
Ежен Јонеско
драма 315,00МКД
Испрекината потрага; Противотрови
Ежен Јонеско
315,00МКД
СТРАКОВИ ТРЕВА
Волт Витман
поезија 248,00МКД
Клетници 2
Виктор Иго
Историски роман, Класици 450,00МКД
Богородичната црква во Париз
Виктор Иго
Историски роман 353,00МКД
БОГОРОДИЧНАТА ЦРКВА ВО ПАРИЗ
Виктор Иго
500,00МКД
Клетници 1
Виктор Иго
Класици 450,00МКД
Големиот Гетсби
Френсис Скот Фицџералд
Роман 250,00МКД
Марсовски хроники
Реј Бредбери
Научна фантастика 350,00МКД
Јулија или новата Елоиза I
Жан-Жак Русо
Љубовен роман 248,00МКД
Јулија или новата Елоиза II
Жан-Жак Русо
Љубовен роман 248,00МКД
Избрани дела
Џон Дон
поезија 248,00МКД
Писма до Тео
Винсент ван Гог
Биографија 315,00МКД
Преобразба
Франц Кафка
Раскази 350,00МКД
Европејци
Хенри Џејмс
Роман 315,00МКД
Амбасадори
Хенри Џејмс
Роман 315,00МКД
Есеи (избор)
Хорхе Луис Борхес
353,00МКД
Дејвид Коперфилд 2
Чарлс Дикенс
Роман 248,00МКД
Дејвид Коперфилд 1
Чарлс Дикенс
Роман 248,00МКД
Воени мемоари том 1
Шарл де Гол
Биографија 353,00МКД
Воени мемоари том 2
Шарл де Гол
Биографија 353,00МКД
Обновен свет : Метерних, Каслреј и проблемите со мирот 1812-1822 г.
Хенри Кисинџер
500,00МКД
Во Белата куќа том 1,2,3
Хенри Кисинџер
Биографија 400,00МКД
Светски поредок
Хенри Кисинџер
500,00МКД
Нуклеарното оружје и надворешната политика
Хенри Кисинџер
500,00МКД
Дали на Америка и треба надворешна политика? : кон дипломатијата на XXI век
Хенри Кисинџер
500,00МКД
Тристрам Шенди 2
Лоренс Стерн
Роман 248,00МКД
Сентиментално патување низ Франција и Италија
Лоренс Стерн
Роман 248,00МКД
Тристрам Шенди 1
Лоренс Стерн
Роман 248,00МКД
Пармскиот картузијански манастир
Стендал
Роман 353,00МКД
Црвено и црно 1
Стендал
Роман 248,00МКД
Црвено и црно 2
Стендал
Роман 248,00МКД
Моби Дик 1
Херман Мелвил
Роман 315,00МКД
Моби Дик 2
Херман Мелвил
Роман 315,00МКД
Моби Дик или китот
Херман Мелвил
Класици, Роман 600,00МКД
Портрет на уметникот во младоста
Џејмс Џојс
Роман 315,00МКД