ПОЛИЦА

Џорџ и големиот прскот

George the big bang
Автор
Луси и Стивен Хокинг ; илустрации Гари Парсонс

Малечката Нини

Die kleine Nini
Автор
Софи Шерер

Астрономија

Астрономија
Автор
Никола Божиќ

УЛИС

Ulysses
Автор
Џејмс Џојс

Обновен свет : Метерних, Каслреј и проблемите со мирот 1812-1822 г.

A world restored : Metternich, Castlereagh and the problems of peace, 1812-22
Автор
Хенри Кисинџер

Кандид ; Задиг

Candide ou l'optimisme; Zadig ou la destinée
Автор
Волтер

Варварска свадба

Les noces barbares
Автор
Јан Кефелек
4

Спилата на Таниос

Le rocher de Tanios
Автор
Амин Маалуф

Смртта на еден среќен човек

Morte di un uomo felice
Автор
Џорџо Фонтана

Билет во еден правец

Un aller simple
Автор
Дидие ван Ковелер