ПОЛИЦА

Смрт на Андите

Lituma en los Andes
Автор
Марио Варгас Љоса

Избрани драми 2 - второ издание

Избрани драми 2 - второ издание
Автор
Горан Стефановски

Тетка Хулија и скрибоманот

La tía Julia y el escribidor
Автор
Марио Варгас Љоса

И чудовиштата имаат чувства!

Canavarlarin da duygulari var!
Автор
Озлем Федаи Корчак

Птици во аквариум : надреализам : 1924–2024

Птици во аквариум : надреализам : 1924–2024
Автор
Лидија Капушевска-Дракулевска Влада Урошевиќ

Раскажувачот

Pripovedovalec
Автор
Мирана Ликар

Дождови во мај : сублимирани емоции со две лажички мед

Дождови во мај : сублимирани емоции со две лажички мед
Автор
Даница И. Лепојевиќ

Не кажувам

Не кажувам
Автор
Петар Андоновски

Стражари на ноќта

Стражари на ноќта
Автор
Марија Митева

Лавиринтот

The labyrinth
Автор
Аманда Лори