ПОЛИЦА

Бело на црно

Белое на чёрном
Автор
Рубен Гаљего

Медеја

Medea : Stimmen
Автор
Криста Волф

Децата од Бучно Село

Alla vi barn i Bullerbyn
Автор
Астрид Линдгрен

Игра со очи : животната приказна 1931-1937 година

Das Augenspiel : Lebensgeschichte 1931-1937
Автор
Елијас Канети

Триесеттата година

Das dreißigste Jahr
Автор
Ингеборг Бахман

Повикот на земјата

L'appel du sol
Автор
Адриан Бертран

Пофалба на маќеата

Elogio de la madrastra
Автор
Марио Варгас Љоса

Допир од далечина

Touching from a distance
Автор
Дебора Кертис

Човекот во високиот замок

Man in the high castle
Автор
Филип К. Дик

Сонуваат ли андроидите електрични овци?

Do androids dream of electric sheep?
Автор
Филип К. Дик