Џ.

G

Автор: Џон Берџер

Издавач: ПОЛИЦА
Број на страници: 360
Година на издание: 2016

300,00МКД

Безбедно плаќање
Сигурна испорака

Романот Џ. е пикарски роман, чие дејство е сместено во Европа, на крајот од деветнаесеттиот и почетокот на дваесеттиот век. Романот ги следи сексуалните авантури на еден млад европски Дон Жуан, Џ., вонбрачен син на италијански трговец и необична млада Англичанка, и постапниот развој на неговата политичка свест. Со огромно разбирање, Берџер ги истражува срцата и душите и на мажите и на жените, што е она што се случува за време на сексот, за да ги открие условите за успехот на младиот љубовџија: неговата суштинска осаменост, нежноста што ги облева дури и најкратките средби и начинот на кој ги доживуваат жените. Сето ова врз историската заднина на револуцијата на Гарибалди, неуспешното востание на миланските работници во 1898 година, Бурската војна и првиот лет преку Алпите, поради што Џ. е извонреден роман за потрагата по блискост во приватните моменти на историјата.